SQUAT STRENGTH CYCLE

Squat Strength Cycle (SSC) je šestonedeljni program za snagu usmeren na zadnji čučanj. Podrazumeva tri treninga nedeljno (ponedeljak – sreda – petak ili utorak – četvrtak – subota). Iz tog razloga, ovakav program je lako kombinovati sa standardnim programiranjem treninga u klubu. Prvih 9 treninga od ukupno 18, radi se na 80%1RM gde se volumen povećava iz treninga u trening. Zadnjih 9 treninga, težine se povećavaju kako se bližite novom 1RM. Obično se radi 6 setova sa varijacijom broja ponavljaja. Program je izvodljiv za sve članove. Program jeste zahtevan i težak, ali obuhvata i “light sessions” svakog drugog treninga (6×2@80%1RM). Tvorci programa tvrde da je minimum za napredak 5% od maksimalne težine.

  • Svi koji su zainteresovani, moraju biti sigurni da znaju svoj 1RM za zadnji čučanj. Traži se siguran 1RM, koji ima dovoljnu dubinu i zadovoljava sve standarde kvalitetnog čučnja. Moraju biti sigurni da će biti posvećeni programu, jer jedino tako mogu sebi obezbediti rezultate. Moj je predlog da se većina setova, koliko je to moguće, radi bez pojasa.

Svi zainteresovani, treninge iz SSC programa, rade u redovnim terminima. Prvi deo treninga iz redovnog programiranja, plus 30 minuta posvećenih SSC programu, gde spadaju zagrevanja i radni setovi.

Uz SSC program kombinujte treninge iz redovnog programiranja koji su više usmereni na “upper body”, kako bi omogućili bolji i brži oporavak donjih ekstremiteta. Kompletiranje ovakvog programa ne podrazumeva samo “heavy” čučnjeve iz kaveza, nego i stalan rad na fleksibilnosti, veći unos kalorija, i više odmora.

Svako od članova, ko se opredeli za SSC program, imaće svoj workout book sa odštampanim setovima, serijama, ponavljajima i tačno izračunatim procentom u odnosu na 1RM za taj dan. Detaljan program za svakoga biće uvek dostupan u klubu.

  • PRIJAVE KOD TRENERA!

    UKOLIKO NE ZNATE SVOJ 1RM, GO FIND IT! 🙂

This entry was posted in Tips and Tricks, WOD. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *