Hopper Challenge 2017.

Bliži nam se 22. april 2017. godine. Upravo tog datuma zajednica “Fitness Revolucija” ima i te kako dobar povod da ovaj dan učini velikim i za pamćenje.

Naime, tog dana će se proslaviti peti, a ujedno i jubilarni, rođendan kluba. U okviru celokupnog sadržaja, glavni događaj na rođendanu biće takmičenje “Hopper Challenge”. Za razliku od prethodnih, predstojeći Hopper će nam doneti neke novine u vidu samih treninga, vredne nagrade i, kao i obično, sjajnu zabavu.

Kako bismo sve zainteresovane što bolje pripremili za samo takmičenje, želimo da vas upoznamo sa fitnes modelom koji ćemo iskoristiti kako bismo kao pobednika dobili takmičara koji se pokazao kao najspremniji u svim poljima fitnesa.

Kako je koncipiran Hopper Challenge?

Samo takmičenje se bazira na II modelu fitnesa, takozvanom Hopper modelu. Cilj ovog modela predstavlja spremnost takmičara da odgovori nepoznatim fitnes izazovima i da na kvalitetan i efikasan način ispuni svaki zamisliv zadatak.

Naime, pre samog izvođenja vežbi, koristi se improvizovani bubanj (na engleskom Hopper) u koji se ubaci određeni broj loptica. Svaka od tih loptica predstavlja jedan od mogućih fizičkih izazova koji se mogu pasti na samom takmičenju. To može biti bilo šta – 1RM back squat, 5km run, 21-15-9 deadlift burpee – ili razne kombinacije raznih vežbi. Ono što čini ovakav model takmičenja efektivnim jeste činjenica da su vežbe totalna nepoznanica sve do samog početka takmičenja. To znači da takmičar mora da bude spreman da odgovori svim mogućim izazovima, čak i onima koji mu ne idu najbolje od ruke.

Ovakav model treniranja potencira to da vaša spremnost bude zasnovana na svim aspektima fitnesa. To znači da ako želite da se takmičite, vaša priprema za samo takmičenje mora da uključuje neograničen broj fizičkih zadataka iskombinovanih na razne načine. U praksi, ovaj model podstiče takmičara da svoj fokus ne usmerava samo na određeni broj setova, vežbi, redosledu vežbi, itd, već podstiče raznovrsnost, inovativnost, i, na kraju, efikasnost.

Kako doći što spremniji na Hopper Challenge?

Sama priroda nas stavlja pred razne nepredviđene izazove. Kako bismo ih prevazišli, mi pokušavamo da svaki performans na svim poljima podignemo na što viši nivo.

Potrudite se da radite na svojim slabostima i da tako popunite „rupe“ u vašem treniranju. Na primer, imate problema sa muscle up-ovima. Neka tako Open Gym dan ili vaš “skill session” bude namenjen baš toj vežbi i savladavanju iste. Razložite je na segmente, posvećujući pažnju na svaki detalj. Kao konačni rezultat imaćete još jednog džokera u rukavu za predstojeće nepoznanice, između ostalih i Hopper Challenge.

Vidimo se!

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 22. aprila od 10h u prostorijama kluba – jedna lepa prilika da na raznovrstan i zanimljiv način približimo suštinu ovog sporta široj javnosti.

Text by: Milan Novaković

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *