ISKUSTVA ČLANOVA

Nikola Stajić

Ovakav trening je uticao pozitivno na moju fizičku spremnost uopšte. Posle nekoliko meseci bavljenja istim, postizao sam bolje rezultate i u drugim sportskim disciplinama kojima se bavim (konkretno u sportskom penjanju i plivanju). Treninzi su dinamični, raznovrsni i zanimljivi. Ne traju dugo, pa ih je lako uklopiti sa ostalim dnevnim aktivnostima. Napredak koji je uočljiv iz nedelje u nedelju daje volju za istraživanjem sopstvenih mogućnosti. Generalno sam aktivniji i vedriji. Takodje podstiče potrebu za kvalitetnijom ishranom i na vodjenje zdravijeg života.

Nikola Mitić

Osetio sam pravo poboljšanje, tela i duha (i fizičko i psihičko). Svaki pokušaj pre ovoga davao je samo parcijalne rezultate: snagu, ali i tromost, brzinu, ali ne i izdržljivost… Ovo sada objedinjuje sve to. Osećam snagu, ali i izdržljivost, brzinu, elastičnost. I osećam kako se sve to ne završava samo na treningu, već se prenosi i na sve ostale segmente svakodnevnice. Donosi jedan osećaj opšteg zadovoljstva. Kada zdravo treniram i zdravo se hranim, to pozitivno utiče i na posao i na porodicu, umanjuje stresove, proizvodi pozitivnu energiju…

Milena Vagaja

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu predstaviti svoj doprinos i sebe kao vežbača u novoj fitness revoluciji. Deo tima sam postala sredinom 2011. godine. Draško Marković mi je predstavio ovu vrstu vežbanja i samim tim moje saznanje o fitness-u je dostiglo viši nivo. Veliki doprinos u dostizanju fitness ciljeva ima i Viktorija Živković, internacionalni fitness trener, koja je svojim entuzijazmom i predanošću učinila vežbanje kompletnijim.
Kao diplomirani profesor fizičke kulture koji propagira zdrav život i pravilan način vežbanja, u potpunosti podržavam drugačije shvatanje fitness-a, iako, moram priznati, nisam bila upoznata sa ovakvim vidom vežbanja u toku studija. Pored usavršavanja svih fizičkih sposobnosti, ovaj način aktivnosti mi pomaže da prijatnije doživim vežbanje i svoje zadovoljstvo prenesem i van sale za trening. Fizički i mentalno jačam svoje telo i duh, težim ka tome da postižem bolje rezultate, postavljam sebi visoke ciljeve i svojim napornim i raznovrsnim radom doprinosim razvoju ovog revolucionarnog treninga.
Preporučujem svima onima koji brinu o sebi i svom zdravlju, onima koji su siti vežbanja u tradicionalnim fitness centrima i teretanama i naravno onima koji nemaju mnogo slobodnog vremena, da uz pomoć i instrukcije pomenutih licenciranih trenera i mojih dragih prijatelja, probaju ovu vrstu sporta, odnosno sport fitness-a.

Miodrag Miladinović

Na treninge sam krenuo na nagovor mog brata, koji je već nekoliko meseci pre toga provalio sve benefite ovakvog treniranja. Nakon samo mesec dana, kada sam prebrodio sve moguće upale izazvane intezivnim vežbama, a nakon višegodišnjeg “atrofiranja”, osetio sam prve pomake u psiho-fizičkoj snazi i kondiciji. Za taj period sam smanjio kilažu i izgubio oko osam kilograma, takodje sam smanjio obim u struku, a i cela muskulatura je doživela transformaciju. Bio sam iznenadjen sa više stvari, kao sto je intenzitet treninga, rad u grupi, a pre svega sam bio iznenadjen onim što sam i sam mogao da uradim. Zapravo, siguran sam da sebe nikada ne bih terao do tih granica ako bih sam trenirao a i rad u grupi doprinosi motivaciji, a samim tim i boljim rezultatima. Stalnim razgovorima o treninzima, a i rezultatima koji su bili vidljivi, naterao sam i svoje prijatelje da dodju i počnu da treniraju. Sada radimo zajedno u grupi i to nam daje još veću volju da istrajemo u treninzima. Rezime ove kratke priče bi bila topla preporuka svakome, ko želi da se pokrene u svakom smislu te reči, da se pridruži porodici i počne sa treninzima. Biće i sam iznenadjen onim što može, a i napretkom u kondiciji i psiho-fizičkoj snazi.

Nikola Nenadović

Iako sam trenere poznavao duži niz godina, počeo sam sa treninzima tek u jesen 2012 godine i to na nagovor druga koji je ved par meseci trenirao.
Počeo sam da treniram prvenstveno iz zdravstvenih razloga, jer je višegodišnje apstiniranje od bilo koje vrste vežbanja počelo da uzima danak. Kratak dah, zamor, blago povišeni pritisak, nervoza, samo su neki od simptoma koji su se sve češće javljali.

Prvo što sam osetio, kada sam počeo sa treninzima, su upale mišida kompletnog tela, medjutim nisam odustao i vremenom telo se naviklo na intenzitet i učestalost treninga. Ubrzo se uloženi napor mogao primetiti, prvenstveno na muskulturi, a zatim i na mentalnom planu. Pozitivnije gledam na svakodnevne probleme, smireniji sam, a posle godinu dana treniranja simtomi koje sam osedao se više i ne javljaju.

Ono što bih izdvojio kao najvažnije  je osećaj pripadanja zajednici, grupi, gde svi rade do svojih granica i uglavnom prelaze i preko nje.

Comments are closed.