ŠTA JE CROSSFIT?

KONSTANTNA VARIJACIJA FUNKCIONALNIH POKRETA IZVRŠENIH PRI VISOKOM INTENZITETU

Funkcionalni pokreti su ono što vas sprema za život. Čučnjevi, trćanje, skakanje, bacanje, vučenje, podizanje predmeta sa zemlje i dizanje predmeta iznad glave.. Ovakve pokrete niko nije posebno osmislio, sa njima se možete sresti svuda i uvek u svakodnevnom životu. To su prirodni pokreti, za koje je naše telo stvoreno. Jednostavno, deo su našeg DNK. CrossFit koristi funkcionalne pokrete zbog svoje efikasnosti i upotrebe izvan teretane.

Konstantna varijacija podrazumeva stalnu promenu treninga. Za pravu fizičku spremu rutina je neprijatelj. Što je vaš trening više jednoličan, manje ćete biti spremni za sve što je nepoznato i neočekivano. Šta nam život sutra donosi, to ne možemo znati. Moramo trenirati u skladu sa tim. CrossFit podrazumeva Weightlifting pokrete, gimnasticke veštine i izdržljivost, kombinovane na najrazličitije načine. Ovakav pristup dovodi do fitness nivoa koji će vas spremiti za bilo šta u svakodnevnom životu.

Intenzitet je ključ pravog fitnessa. U CrossFit treningu on podrazumeva vreme koje vam je potrebno da kompletirate odredeni fizički zadatak. Trčanje na duge staze u istom tempu je lagano, slab intenzitet. Trčanje maksimalnom brzinom je teže, i to je visok intenzitet. U CrossFit treningu, ispoljena sila je rad kroz vreme. Što više rada za što manje vremena, veća je ispoljena sila. To je teže i to je pravi intenzitet. To je ono čemu težimo, zato što ovakav intenzitet dovodi do najboljih rezultata.

Comments are closed.