NAŠA FILOZOFIJA

KONSTANTNA VARIJACIJA FUNKCIONALNIH POKRETA IZVRŠENIH PRI VISOKOM INTENZITETU

Funkcionalni pokreti su ono što vas sprema za život. Čučnjevi, trčanje, skakanje, bacanje, vučenje, podizanje predmeta sa zemlje i dizanje predmeta iznad glave.. Ovakve pokrete niko nije posebno osmislio, sa njima se možete sresti svuda i uvek u svakodnevnom životu. To su prirodni pokreti, za koje je naše telo stvoreno. Jednostavno, deo su našeg DNK. Ovakav trening koristi funkcionalne pokrete zbog svoje efikasnosti i upotrebe izvan teretane.

Konstantna varijacija podrazumeva stalnu promenu treninga. Za pravu fizičku spremu rutina je neprijatelj. Što je vaš trening više jednoličan, manje ćete biti spremni za sve što je nepoznato i neočekivano. Naš trening varira dnevno u svakom pogledu (vreme trajanja, opterećenje, modaliteti, ponavljaji, mišićne grupe, intenzitet..). Naš trening podrazumeva Weightlifting pokrete, gimnastičke veštine i izdržljivost, kombinovane na najrazličitije načine. Ovakav pristup dovodi do fitness nivoa koji će vas spremiti za nepoznate i nepredvidive zadatke u svakodnevnom životu.

Intenzitet je ključ pravog fitnessa. Intenzitet podrazumeva vreme koje vam je potrebno da kompletirate odredeni fizički zadatak. Trčanje na duge staze u istom tempu je lakše, slab intenzitet. Trčanje maksimalnom brzinom je teže, i to je visok intenzitet. Ukupna ispoljena sila je rad kroz vreme. Što više rada za što manje vremena, veća je ispoljena sila. To je prava radna sposobnosti to je pravi intenzitet. To je ono čemu težimo, zato što ovakav intenzitet dovodi do najboljih rezultata.

Comments are closed.